میزان مجاز مصرف “نمک“
تنگ شدن یا پارگی عروقچشم که میتواند سبب نابینایی شود، پارگی یا انسداد رگهایمغز وقلب که منجر به سکتههای قلبی و مغزی میشود همچنین اختلال در رفع املاح و پروتئین، همگی از عوارض ناشی از پرفشاری خون است.
دکتر مهرداد نقیزاده کارشناس بیماریهای غیرواگیر گفت: کاهش مصرف نمک روزانه (مصرف نمک باید کمتر از ۲ گرم در روز باشد این مقدار حدوداً معادل نصف قاشق مرباخوری است) از مهمترین اقدام در درمان و پیشگیری از فشار خون است.
وی افزود: کاهش مصرف غذاهای شور، نمک سود وکنسرو شده نظیر کالباس، سوسیس، چیپس و… همچنین پرهیز از دود و هوای آلوده میتواند نقش موثری در کنترل فشار خون داشته باشد.
نقیزاده تصریح کرد: افزایش مصرف سبزیها ومیوهها به ویژه به صورت خام، انجام فعالیتهای بدنی منظم، حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی و پیشگیری از اضافه وزن از توصیههای غیر دارویی جهت کنترل فشار خون میباشد.
وی در پایان اظهار داشت: فشار خون بالا بیماری است که میتواند علتهای مختلفی داشته باشد بسیاری از این علل قابل پیشگیری هستند با انتخاب یک شیوه صحیح زندگی و تغذیه درست میتوان از ابتلا به بیماری فشار خون بالا جلوگیری کرد.
کارشناس تغذیه و سلامت – پیشگامان ایران