ده دانشمند معروف تاریخ جهان
شکی نیست که دانشمندان بهپیشرفت مستمر جامعهی امروز کمک بسیاری کردهاند. بعضی از چیزهایی که ما امروز از آن ها بهرهمند هستیم همانند: نیروی برق، حاصل اختراعات کسانی استکه زندگی خود را وقف اینکار کردهاند. بَرخلاف سایر مشاغل، دانشمندان بهخاطر اینکه از هر چیزی برای تحقیق و نوآوری دست میکشند مشهور هستند. در طول تاریخ از دانشمندان بسیاری یاد شده استکه بهخاطر اعتقادشان مورد آزار و اذیت قرار گرفتند اما حتی اینهم آنها را از قدم برداشتن بهسوی پیشرفت باز نداشته. در تلاش برای تجلیل از دانشمندان سراسر دنیا، اینجا سعی داریم برخی از بزرگترین دانشمندان تاثیرگذار تاریخ را معرفی کنیم.
ارسطو
ارسطو بهعنوان برجستهترین فیلسوف دوران خودش شناخته شده است. او دانش وسیعی در رشتههای مختلف داشت، که تنها عدهی کمی از دانشمندان قادر به اینکار بودهاند. او در رشتههای فیزیک، جانورشناسی، بیولوژی، سیاست، علم اخلاق و منطق علاوه بررشتههای دیگر نیز نقش داشته است. با وجود اینکه «ارسطو» صدها سال پیش از این زندگی میکرده است اماهنوز هم در عصر حاضر نتیجهی اقدامات او احساس میشود.
سراسحاق نیوتون
احتمالاً اسحاق نیوتون هم درست مانند ارسطو، از بزرگترین دانشمندان زمان خودش بوده است. او نیز در زمینههای مختلفی همانند ریاضیات، فیزیک و فلسفهی طبیعی در کنار سایر رشتهها مهارت زیادی داشت. نیوتون بیشتر بهخاطر نقشی که در تلاش و نهایتاً روشن کردن قانون «گرانش» و «سه قانون حرکت» داشت شناخته شده است. او هیچ نشانهای در زندگی جوانی خود مبتنی بر یک دانشمند بزرگ وجود نداشت که نشان دهد او یکی از مشهورترین دانشمندان دنیا خواهد شد. ولی او توانست بَرتمام موانعی که در برابرش وجود داشت غلبه کند و پیروز شود.
گالیلو گالیلی (گالیله)
تا به امروز گالیله هنوز هم بهعنوان کسی که بیشترین سهم را در پیشرفت علم داشته شناخته شده است. با وجود اینکه بهخاطر اعتقادش توسط کلیسا مورد آزار و اذیت قرار گرفت اما حتی آن هم او را از انجام اکتشافاتی که در عصر حاضر هم مورد استفاده هستند باز نداشت. او نه تنها یک فیزیکدان بلکه ستارهشناس و فیلسوف هم بود. سهم او در پیشرفت علم، اختراع تلسکوپ و بیان دو قانون اول حرکت را در بَردارد.
چارلز رابرت داروین
در ادامه، شمارهی چهار «چارلز داروین» است. هرچند کسانی هستند که در دانشمند بودن او اختلاف نظر دارند. سهم عمدهی او در یافتن منشاء انسان است. او همچنین بهخاطر سفرهای بسیاری که دور دنیا برای اثبات نظریه خود انجام داده معروف است.
البرت انیشتین
با توجه به گذشتهی البرت انیشتین، هیچ کس فکر نمیکرد پسری که تا سه سالگی نمیتوانست حرف بزند و تا هشت سالگی نمیتوانست بخواند، یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ باشد. با وجود موانعی که در پیش داشت توانست جایزهی صلح نوبل را به خاطر تلاشهایی که در زمینهی فیزیک انجام داد، بگیرد. فرضیه نسبیت از اختراعات این شخصیت بزرگ است.
توماس ادیسون
هیچ دانشمند دیگری نتوانسته است مانند ادیسون بیش از 1000 اختراع ثبت شده داشته باشد. همانند انیشتین، ادیسون هم در کودکی مشکلات یادگیری داشت. دستگاه گرامافون و لامپ الکتریکی از اختراعات اوست.
الساندرو جوزپه آنتونیوآناستاسیو ولتا
ولتا که ایتالیایی بود بهعنوان یک دانشمند در زمینهی توسعهی باتری الکتریکی تلاش کرد. واحد اندازه یری الکتریسیته «ولت» به یاد او و بهخا طر احترام به تلاشهای او نامگذاری شده است.
استفن هاکینگ
بعد از درگذشت البرت انیشتین، کسی فکر نمیکرد که دورهی دانشمندان گذشته باشد اما «استفن هاکینکز» به لیست بزرگترین دانشمندان قرن بیستم میلادی، اضافه میشود. شهرت او بهخاطر نظریهی انفجار بزرگ و سیاه چاله است. او همچنین در دانشگاه کمبریج بهعنوان استاد ریاضیات تدریس کرده است.
لویی پاستور
لویی پاستور بیشتر بهخاطر تلاشهایی که در زمینهی پزشکی انجام داده شناخته شده است. نظریهی جوانه (germ) اولین بار بهوسیلهی او معرفی شد و از آنپس در مطالعات میکرو بیولوژی مورد استفاده قرار میگیرد.
سر جاگادیش چاندرا بوز
«جاگادیش» بهخاطر اقداماتش در اختراع «رادیو» و «مایکرو ویو» مشهور است. او که اولین دانشمند بنگالی (بنگلادشی) است تلاشهای بسیاری در زمینهی پیشرفت علم داشته است.
اسامی دانشمندان رفته تلاشی استکه در آن به بعضی از بهترین دانشمندان طول تاریخ را معرفی کند و این بدان معنی نیستکه دانشمندانی که اینجا آورده نشدهاند در رشتههای خاص خود تلاشهای ارزندهای نداشتهاند. همچنان که دنیا و تکنولوژی پیشرفت میکند تلاشهای بسیاری هم صرف این میشود که وسایل الکترونیکی موجود را کارآمدتر و کم هزینهتر کنند. برای نمونه پس از اختراع اینترنت پیشرفتها ادامه داشته است تا اطمینان حاصل شود که دسترسی به اینترنت نه تنها ارزانتر بلکه سادهتر هم باشد.