نکات تغذیه ای در مورد عدس

 
گروه مهندسین مشاور صنایع غذایی به ترتیب زیر مواد مغذی موجود درعدس را برایتان بیان می کند :

1-    اسید فولیک : یکی از مهمترین مواد مغذی موجود درعدس است.

2-   آهن: منبع خوبی از آهن است. خصوصاً برای خانم ها که نیاز آهن بدنشان بیشتر است.مصرف عدس به همراه منابع غذایی ویتامینC، باعث جذب بهتر و مؤثرتر آهن در بدن می شود.

منابع ویتامینC شامل : گوجه فرنگی ، فلفل سبز، کلم بروکلی ، مرکبات یا آبمیوه ها است .

3-  پروتئین: از لحاظ پروتئینی غنی است ، فقط اسید آمینه متیونین درآن کم است. مصرف غلات، تخم مرغ، آجیل و دانه های خوراکی دیگر، گوشت و لبنیات به همراه آن، یک پروتئین کامل وغنی را تشکیل می دهد.

4-  فیبرهای محلول: عدس دارای فیبرهای محلول است که این فیبرها مانند یک جاروی زبر، دستگاه گوارش را تمیز می کنند. این نوع فیبر گلوکز( قند) و کلسترول سرم را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می کند. مواد غذایی حاوی فیبر ؛ محلول شامل سبزیجات، جوی دوسر، جو و سبوس جو، میوه ها و انواع لوبیا می باشد.

مواد موجود در 100 گرم عدس

فولات

148.50  میکروگرم

فیبر

 15.64 گرم

تریپتوفان

0.16  گرم

منگنز

 0.98 میلی گرم

آهن

6.59  میلی گرم

پروتئین

 17.86 گرم

فسفر

 356.40 میلی گرم

مس

0.50  میلی گرم

ویتامین B1

 0.33 میلی گرم

پتاسیم

730.62  میلی گرم

كسانی كه غذاهایی با بیشترین فیبر، 12 گرم در روز، می‌خورند 12% كمتر دچار بیماری سكته قلبی و 11% كمتر دچار بیماری قلبی- عروقی در مقایسه با كسانی كه 5 گرم در روز فیبر می‌خورند می‌شوند. كسانی كه بیشترین مصرف فیبرهای غذایی قابل جذب در آب را می‌خورند 15% خطر ابتلا به بیماری و 10% خطر بیماریهای قلبی- عروقی در آنها كاهش می‌یابد.

                                                                                                                                                معاونت تربیت بدنی و سلامت پیشگامان ایران