گروه مهندسین مشاور صنایع غذایی به ترتیب زیر مواد مغذی موجود درعدس را برایتان بیان می کند :
1- اسید فولیک : یکی از مهمترین مواد مغذی موجود درعدس است.
2- آهن: منبع خوبی از آهن است. خصوصاً برای خانم ها که نیاز آهن بدنشان بیشتر است.مصرف عدس به همراه منابع غذایی ویتامینC، باعث جذب بهتر و مؤثرتر آهن در بدن می شود.
منابع ویتامینC شامل : گوجه فرنگی ، فلفل سبز، کلم بروکلی ، مرکبات یا آبمیوه ها است .
3- پروتئین: از لحاظ پروتئینی غنی است ، فقط اسید آمینه متیونین درآن کم است. مصرف غلات، تخم مرغ، آجیل و دانه های خوراکی دیگر، گوشت و لبنیات به همراه آن، یک پروتئین کامل وغنی را تشکیل می دهد.
4- فیبرهای محلول: عدس دارای فیبرهای محلول است که این فیبرها مانند یک جاروی زبر، دستگاه گوارش را تمیز می کنند. این نوع فیبر گلوکز( قند) و کلسترول سرم را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می کند. مواد غذایی حاوی فیبر ؛ محلول شامل سبزیجات، جوی دوسر، جو و سبوس جو، میوه ها و انواع لوبیا می باشد.
مواد موجود در 100 گرم عدس
فولات |
148.50 میکروگرم |
فیبر |
15.64 گرم |
تریپتوفان |
0.16 گرم |
منگنز |
0.98 میلی گرم |
آهن |
6.59 میلی گرم |
پروتئین |
17.86 گرم |
فسفر |
356.40 میلی گرم |
مس |
0.50 میلی گرم |
ویتامین B1 |
0.33 میلی گرم |
پتاسیم |
730.62 میلی گرم |
كسانی كه غذاهایی با بیشترین فیبر، 12 گرم در روز، میخورند 12% كمتر دچار بیماری سكته قلبی و 11% كمتر دچار بیماری قلبی- عروقی در مقایسه با كسانی كه 5 گرم در روز فیبر میخورند میشوند. كسانی كه بیشترین مصرف فیبرهای غذایی قابل جذب در آب را میخورند 15% خطر ابتلا به بیماری و 10% خطر بیماریهای قلبی- عروقی در آنها كاهش مییابد.
معاونت تربیت بدنی و سلامت پیشگامان ایران